Kan de Stairmobil iedere trap op
In Nederland kan de Stairmobil ca. 95% van alle trappen op. Hij is speciaal ontwikkeld voor kleine trappen met een bocht of draai (het is de enige traploper die dit kan). Zelfs een vlizotrap kan met de Stairmobil beklommen worden.

Is het niet traag
De Stairmobil doet over een normale trap zo’n 45 seconden. Met de hand kan dit sneller, maar als iemand een zware last naar boven heeft gesjouwd staat  deze persoon ook wel weer even stil om uit te rusten. Als je een geoefende Stairmobil gebruiker afzet tegen het sjouwen met de hand, dan scheelt het per  bezorging hooguit enkele minuten. De kans dat een bezorger gedurende zijn loopbaan (tijdelijk) uitvalt met rugproblemen door het tillen van zware lasten is erg groot. Tijdens dit uitval bezorgt deze persoon niets en zijn de minuten verschil in de bezorging zo weggevallen.

Het is een behoorlijke investering, haal ik dit er wel uit?
De aanschaf is inderdaad een investering. Los van het feit dat je met het gebruik van de Stairmobil fysiek letsel en arbeidsuitval voorkomt, zal bij enkele bezorgingen per week de Stairmobil al snel lonend zijn. Het inzetten van de Stairmobil kost dan slecht een paar Euro per bezorging. Daar kan je nauwelijks een extra bezorger voor inhuren.

Kan je alleen werken met de Stairmobil zodat je een man uitspaart op de bezorging
Ja dat kan. Maar je moet dan wel voldoende ervaring opgedaan hebben en de Stairmobil 10-tallen keren gebruikt hebben. In het begin is het erg wennen omdat je niet meer hoeft te sjouwen en enkel een knopje bedient en moet sturen. In de beginfase is het zeker handig als er iemand meegaat die de bezorging begeleidt. Naar verloop van tijd weet je precies hoe de Stairmobil werkt en kan je het alleen.

Beschadigt de Stairmobil de trap niet
Nee, sterker nog, de kans op beschadigen van het trappenhuis is groter als je met de hand sjouwt dan met gebruik van de Stairmobil. Wel is het verstandig om de wielen van de Stairmobil bij de voordeur even af te vegen als je over een vuile ondergrond hebt gereden. Dit is hetzelfde als het vegen van de voeten als je bij iemand thuis komt.

Moet ik de Stairmobil zelf de bus in tillen
Het handigste is als de bus is uitgerust met een laadklep of een lift. Heb je die niet, dan kan de Stairmobil voor het grootste gedeelte zelf via de bumper of een extra beugel de bus in en uit stappen. Je zult hem dan een beetje moeten helpen, maar het zeker niet de bedoeling om de Stairmobil in zijn geheel te tillen. We leggen dit tijdens de training uit.

Hoe lang gaat de accu mee
Je kunt ongeveer 4 bezorgingen op 1 acculading doen. De accu kan tussentijds via een omvormer in de bus worden bijgeladen. Bij zeer veel bezorgingen op een dag is het handig om een reserve accu te gebruiken. Deze kost 160 euro en is eenvoudig uit te wisselen.

Is een Stairmobil te huur
Nee. Dit komt omdat alleen getrainde mensen de Stairmobil mogen en  kunnen gebruiken.

Heeft de Stairmobil veel onderhoud nodig
Zeer weinig. De meeste klanten van ons doen het zelf.  We adviseren dit minimaal 1 keer per 2 jaar te doen en kunnen je aangeven hoe dit moet. U kunt ook een onderhoudscontract afsluiten de  kosten zijn 250 Euro exclusief BTW en transportkosten

Kan ik de Stairmobil op proef nemen
Dat kan, nadat u of degene die de Stairmobil gaat gebruiken door ons getraind is. De kosten voor een proefperiode van enkele weken zijn 100 Euro per week. Deze kosten worden in mindering gebracht op de uiteindelijke aanschafprijs.

Moet je een training volgen of kan je de Stairmobil direct gebruiken
Iedere gebruiker van de Stairmobil moet door ons getraind worden. In bedrijven waar meerdere Stairmobils worden ingezet kunnen wij ook bepaalde mensen trainen die andere dan weer instrueren.

Kan de Stairmobil ook worden ingezet voor andere lasten dan wasmachines en cv-ketels
Dat kan zeker, We maken ook specials voor diverse soorten lasten. Zo hebben we houders gemaakt voor bijvoorbeeld het transport van TV-schermen, radiatoren, tegel displays, copiëerapparaten deuren, brancards, bedden en zelfs een pauk voor het Gelders orkest. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden als uw last hier niet bij staat.

Wat is de garantietermijn
De garantietermijn is twee jaar. (Exclusief slijtagedelen zoals remwieltjes) Voor de accu geldt een garantietermijn van een jaar.

Wat kost de Stairmobil
Neem hiertoe gerust contact met onze verkoopafdeling op, zij helpen u graag verder.