Stairmobil®, maakt tillen overbodig!

Stairmobil is een onmisbaar hulpmiddel voor het veilig transporteren van zware apparaten of objecten (tot 140 kg) over de trap. Stairmobil is bijzon- der geschikt om in particuliere woningen zware apparaten over een trap, met of zonder een draai, naar boven of naar beneden te transporteren. Hiermee verbetert u de werkomstandigheden van u en/of uw medewerkers. Rug- en spierklachten door het tillen van zware apparaten horen voortaan tot het verleden.

WAT IS STAIRMOBIL®?
Stairmobil is een transportmiddel waarmee men zware apparaten zoals wasmachines, wasdrogers, koelkasten, CV-ketels, enz., tot een gewicht van 140 kg, over de (draai)trap naar boven en beneden kan vervoeren. Stair- mobil bestaat uit een compacte motorunit met daaraan een draagplateau gemonteerd. Dit draagplateau zorgt ervoor dat de lading op een veilige manier vervoerd kan worden.

Door middel van een liersysteem kan men het draagplateau eenvoudig op de vloer laten zakken, waarna de lading op het plateau geplaatst kan wor- den. Met de handlier draait men het plateau met daarop de lading naar de transportpositie, boven de motorunit. Bij het lossen van de lading gebeurt dit in omgekeerde volgorde.

GEBRUIKS- EN ONDERHOUDSVRIENDELIJK
Stairmobil, die de zware last naar boven of beneden brengt, wordt door slechts één persoon bediend. De vier afzonderlijke transportwielen van Stairmobil zijn uitgevoerd met automatische remmen, die er voor zorgen dat Stairmobil met belading niet van de traptreden kan rollen.

Hierdoor wordt schade aan goederen, muur of trap voorkomen. Met Stair- mobil kan men over alle soorten vloerbedekking rijden. De kans op be- schadiging aan traptreden is praktisch uitgesloten, omdat Stairmobil óp de traptreden klimt en niet óver de treden rolt.

Stairmobil is zeer onderhoudsvriendelijk. Bij normaal gebruik is één onder- houdsbeurt per jaar voldoende. Hierbij worden de remmen, de aandrijfket- ting, liersysteem gecontroleerd en afgesteld en indien nodig vervangen.

DE VOORDELEN BIJ GEBRUIK VAN STAIRMOBIL®
• De gebruiker kan in vrijwel alle gevallen de goederen alléén over een trap vervoeren. Hij hoeft slechts te sturen en te corrigeren.
• Stairmobil doet het zware tilwerk en spaart op deze manier de rug, armen en benen van de gebruiker.
• Het arbeidsverzuim verminderd en dus de ziektekosten teruggedrongen. Diverse bedrijven zoals transport- en installatiebedrijven, witgoedwinkels, enz. hebben Stairmobil naar volle tevredenheid in gebruik. BGZ Wegver- voer heeft aan Stairmobil het predikaat ARBO-TIP toegekend en in hun ARBO-TIP-lijst opgenomen.